navigate_before
navigate_next

2023 zal een interessant jaar zijn voor design, met een aantal opvallende trends die zowel in de digitale als de printwereld zichtbaar zullen zijn.

Digitaal

In de digitale wereld zal de focus liggen op gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid. Dit betekent dat designers zich zullen richten op het creëren van interfaces die gemakkelijk te navigeren zijn voor gebruikers met verschillende vaardigheidsniveaus en beperkingen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er gebruik wordt gemaakt van grote lettertypen en heldere iconen, of dat er rekening wordt gehouden met de verschillende schermformaten van mobiele apparaten.

Een andere belangrijke trend in de digitale wereld is de groeiende populariteit van augmented reality (AR) en virtual reality (VR). Deze technologieën bieden designers de mogelijkheid om gebruikers een nog immersievere ervaring te bieden, en zullen waarschijnlijk steeds vaker worden toegepast in e-commerce, onderwijs en entertainment.

Print

In de printwereld zullen we zien dat designers zich richten op de toepassing van duurzame materialen en technieken. Dit betekent dat er steeds vaker gebruik zal worden gemaakt van gerecycled papier en inkt, en dat er steeds meer aandacht zal zijn voor de milieueffecten van drukwerk. We zullen ook zien dat er steeds meer gebruik gemaakt zal worden van 3D-printing en andere innovatieve technieken om unieke en aantrekkelijke drukwerk te creëren.

Minimalisme

Tot slot zullen we zien dat de trend van minimalisme zich zal blijven ontwikkelen in 2023. Dit betekent dat er steeds vaker gebruik zal worden gemaakt van eenvoudige, strakke lijnen en heldere kleuren, en dat onnodige elementen zullen worden weggelaten om de aandacht te vestigen op de essentie van een ontwerp.

 

In samenvatting, 2023 zal een jaar zijn waarin gebruiksvriendelijkheid, toegankelijkheid, duurzaamheid en minimalisme de belangrijkste design trends zullen zijn, zowel in de digitale als de printwereld. Augmented en virtual reality zullen groeien in de digitale wereld en unieke en aantrekkelijke drukwerk zullen meer gebruikt worden in de print wereld.